Loading…
SKUP 2021 has ended
Back To Schedule
Friday, April 16 • 10:40 - 10:57
SMS-ene som åpnet grensene

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Under hele pandemien har Aftenpostens Per Anders Johansen og Daniel Røed-Johansen drevet kritisk journalistikk på myndighetenes beslutningsprosesser og tiltak. Duoen avsluttet 2020 med avsløringen om SMS-ene som førte til at Norge åpnet grensene og ga karanteneunntak for utenlandske arbeidstakere. Advarsler om en ny smittebølge ble overhørt, rådgivere ble overkjørt og lobbyistene hos Norsk Industri fikk viljen sin. Importsmitten som fulgte, var en av årsakene til at Norge måtte stenge ned igjen.

Speakers
avatar for Per Anders Johansen

Per Anders Johansen

Journalist, Aftenposten
Per Anders Johansen er korona-reporter i Aftenposten. Før han kom til Aftenposten i 2008 var han nyhetsredaktør i NRK og redaktør for Brennpunkt. Han vant SKUP-prisen i 1993 og har fått flere SKUP-diplomer. Han har også vært styremedlem i SKUP. I Aftenposten har han jobbet... Read More →
avatar for Daniel Røed Johansen

Daniel Røed Johansen

Journalist, Aftenposten
Daniel Røed Johansen (27) har jobbet i Aftenposten siden 2013. I 2019 kom han til innenriksavdelingen, der har han vært en av hovedreporterne i avisens koronadekning. I 2021 ble han ansatt som avisens nye sportskommentator.


Friday April 16, 2021 10:40 - 10:57 CEST
Rødt